Manipular fitxers PDF. Okular

A les últimes versions dels lectors de documents PDF, més utilitzats, reader, evince, han desaparegut certes eines que anaven bé per manipular, com era selecció de text, o imatges, etc.

Cercan alguna éina amb què és pogues fer això de manera sezilla m'he trobat amb Okular, que ens prmet fer això i moltes coses més.

El trobem disponible per linux:
A ubuntu m'he trobat que em donava problemes amb una biblioteca, la libpoppler-qt4-3_0.18.4-1ubuntu2_i386.deb, si us passa la podeu descarregar i instal·lar.

Amb ell podem afegir anotacions, de diferents tipus, remarcar amb color groc, subratllar amb color verd, encerclar, posar una nota escrita, ... Tant sols hem de prèmer F6, o bé triar la opció de l'esquerra.

També podem posar punts de revisió, a diferents pàgines.

Tenim l'eina seleccionar, a dalt, que ens permet seleccionar un recuadre, un text, o bé una taula, i un cop ho hem fet copiar-ho al porta papers, o si hem triat la primera opció, ens demanarà si ho volem guardar com a text o com a imatge, ..

Ens dona forçes opcions, en vull destacar dues de força interessants:

1a.- Ens permet desar el document en format de text pla. És a dir tenir tot el text per editar, que ens pot anar bé en certes ocasions, no esperem el resultat d'un programa de OCR potent, tant sols ens desa el text pla.

2a.- Ens permet desar totes les anotacions en un fitxer, per tant si ens hem d'emportar el document d'un costat a un altra, ho podem fer amb facilitat, ho trobem a: Fitxer -> Exporta com a -> Archiu del document, ens crea un fitxer amb tot el contigut i que podrem obrir sempre amb Okular.

Tot plegat fa que sigui una eina a tenir en compte a partir d'ara.

teniu un complert manual al projecte: http://docs.kde.org/stable/es/kdegraphics/okular/

Espero que en gaudiu, i comenteu les vostres experiències

Tecnocat.eu

Publica un comentari a l'entrada