Inici de curs. Projecte 1 a 1

Dilluns comença un nou curs escolar, estic esperant les noticies per veure, com diuen que tot comença amb normalitat, que tots els alumnes estan als centres i com diuen que ha estat un èxit la incorporació dels alumnes als centre.

També espero quines imatges ensenyaran de la implantació dels llibres digitals als centres, més que res, perquè desconec la situació de la globalitat dels centres, però si es com en el meu. Doncs, com no els busquin a sota del formigó no en trobaran ni un de portàtil del projecte 1 a 1.

M'agradaria saber com estan la resta de centres, però no trobo el lloc on ho pugui saber i em pugui posar en contacte amb ells, més que tot per intercanviar opinions, solucions, ... però clar com des de el projecte diuen que no ens hem de preocupar de res, que ells ho solventaran tot, doncs la gent esta callada.

Ho solventen tant bé, què us explicaré com els començarem en el nostre centre:
  • Els ordinadors portàtils no arribaran fins el 18 de setembre, i desprès s'han de repartir.
  • Els llibres en format PDF, no arribaran fins el 21 de setembre, ja que DigitalText, no s'imaginava que tothom els demanaria, i la impremta no dona per més.
  • La xarxa wifi, estem a l'espera que algú es digni de posar les connexions entre l'entrada de telèfon i l'armari del projecte Heura, per connectar el router.
  • Els projectors, i ordinadors a l'aula, estem a l'espera que el departament o les empreses adjudicatàries corresponents ens facin arribar els armaris on s'han de guardar, i els projectors, quan arribin s'hauran de muntar.
Després hem de suposar que els ordinadors vindran perfectament configurats per arribar a l'aula i posar usuari i contrasenya, que se suposa que ens arribarà per algun lloc, i es connectaran a la primera a la xarxa wifi, què evidentment amb una setmana algú s'haura dignat a venir a connectar i comprovar que funcioni, be ara ja fa això mes o menys que esperem que ho facin.

Si no es així, es a dir els ordinadors no venen ben configurats, s'haurà d'explicar als, alumnes, professorat,.. . Com es configura la xarxa tipus EDUROAM, tipologia utilitzada per el projecte 1 a 1.

Tot plegat farà que començem un curs amb normalitat, en la que els coordinadors no ens hem de preocupar d'aquestes coses, i el paper i bolígraf funcionarà perfectament fins a finals de setembre, octubre, ...
Tot plegat era d'esperar, però ... disortadament sembla que la gent no ne's conscient d'aquestes coses, sinò que tot va bé.

Algú més pot explicar la seva experiència?