Aplicacions online

La web 2.0 ens ha portat una sèrie d'avantatges, sempre que disposem d'una connexió informàtica adequada.
Ara podem disposar d'aplicacions online, tant bones o millors que alguns programes que podem tenir instal·lats al nostre ordinador.
El següent recull d'aplicacions s basen en llocs gratuits completament o en part.


Aquest document està en procés de completar-se.

Tot seguit us deixo una sèrie d'enllaços a aplicacions d'aquesta tipologia:
Edició fotografies - Calendaris - Felicitacions - Textos - Presentacions -
Edició fotografies
 • Phoenix Pàgina on ens hem de registrar i podem editar fotografies. és una de les moltes aplicacions que està desenvolupant la casa Aviary. Idioma: Anglès.
 • FlauntR.com Pàgina on ens hem de registrar i podem editar fotografies, amb multitud d'efectes. Idioma: Castellà
 • FotoFlexer.com Pagina que ens permet editar fotos del nostre ordinador o d'altres llocs web. No ens cal registrar per començar a utilitzar. Idioma: Anglès.
 • Lunapic.com ens permet pujar una foto o més d'una i fer diferents coses, des de modificar el seu format, a aplicar diferents efectes o be fer presentacions. Té lel nconvenient que recarrega tot l'espai cada cop que aplica un efecte. Idioma. Anglès.
 • Phixr.es. Ens permet aplicar senzills efectes a les fotos, sèpia, dos colors, esculpir, ... una bona quantitat. Si no ens registrem ens queda una compte que ens serveix per dues hores i després si no hem guardat els treballs els perdem. Idioma: Castellà
 • Picnik.com. Ens permet editars fotos, i aplicar diferents efectes o complements a les nostres fotos. No cal registre per utilitzar. Hi ha certs efectes o opcions tant sosl disponibles si es paga una quota. Idioma: Castellà.
 • Splashup.com. En un entorn similar a photoshop, ens permet crear dibuixos, o be modificar fotografies. Sembla que permeti fer-ho sense registar-se però al desar el docuemnt es resisteix, així que suposo que cal registrar-se. Idioma: Castellà.
Calendaris
 • Freephotocalendar.net. Ens permet fer calendaris mensuals incorporant una fotografia, tant sols hem de triar el mes, el format (A4, Letter), i la fotografia. Tot segit ens genera un fitxer PDF, que podem imprimir. Idioma: Anglès.
 •  incompetech.com. Ens permet generar calendaris, mensuals o anuals, amb diferents grandàries i idiomes (català, castellà,...). L'enllaç és per crear mesos, si anem a la pàgina principal, podem fer mesos i altres coses. Tot en format PDF. Idioma: Anglès.
Felicitacions
 • Soyportada.com.  Vols fer una felicitació especial? Fes que la persona sigui portada d'alguna revista. En aquesta web, a partir d'una fotografia la inclu en una portada, el podem enllaçar en qualsevol lloc, o be baixar-la en forma de fotografia. Idioma: Castellà.

Textos
En aquest espai, més que fer referència a editors de textos exclusius poserem llocs on podem tenir disponibles la majoria d'aplicacions que tenen actualment els paquets ofimàtics (Editor de textos, presentacions, fulles de càlcul, ...)
 • zoho.com És un espai dels més complerts i cuidats que he vist. Disposa de multitud d'aplicacions a la xarxa, disponibles a partir de donar-se d'alta amb un nom d'usuari i contrasenya, o si disposeu d'un correu a gmail o bé d'un Yahooo, també els podeu fer servir. A partir d'aquest moment tenim disponibles totes les seves aplicacions. Com a inconvenient posariem que tant sols és troba disponible en anglès. Idioma: Anglès.
 •  

Presentacions
 • Imagetovideo.com. Pinta bé, però sembla que no funicona, :S. Us cal fer una presentació de fotografies amb música de fons? doncs de manera senzilla podeu generar un vídeo amb 20 fotografies i música de fons, tant sols ho heu de pujar tot a la web i despres us genera un vídeo en format mpg.  És una mica lent. Idioma: Anglès.
 • ZuiPrezi.com, una aplicació online i gratuïta per a la creació de presentacions amb un aspecte tant professional com espectacular que pot fer amè aquestes xerrades que de vegades pot avorrir-nos, i guanyar així molts punts.A més, té moltes altres funcionalitats, com a la possibilitat d’incloure tant imatges, música, vídeo i fins i tot pdf o documents científics, compartir les nostres creacions així com editar-les online, i fins i tot la possibilitat de crear presentacions en alta definició.Idioma: Anglès.