Per quan el que prometen?

Ja portem 8 mesos de projecte 1x1.

Seguim amb alts i baixos, coses positives i altres notant, però el taló d'aquiles segueix sense estar fi.

Crec que hi ha algun problema de fons, de disseny, o de diners, segurament deu ser l'últim, ja que del que es publicita a la realitat hi ha com a mínim una certa distància. Perquè ho dic?

Recentment han caigut a les meves mans dos documents que hem de suposar oficials


bàsicament perquè estan al portal de la generalitat, i per tant se suposa que qui ho posa ho fa en coneixement de causa. Entre d'altres coses parla del equipament de les aules i dels diners que s'ha gastat la generalitat, i podem llegir:


El pla EduCAT 1x1 comporta, doncs, que cada un dels 2.000 grups-classe que hi participen, comptaran amb una aula digitalitzada per treballar amb el material de text digital. Les aules han de comptar amb:
- Projector i pissarra electrònica connectada a un ordinador
- Instal·lació elèctrica que permeti la connexió simultània de tots els ordinadors de l’alumnat
- Dues línies de connexió directa a Internet amb un ample de banda equivalent a 3 Mbps
- Xarxa wi-fi d’altes prestacions amb control individualitzat, i codis d’ús i contrassenyes per a l’alumnat i el personal docent que participa en el projecte


Ho poso textualment, no sigui que algú em digui que ho trec de context.

Doncs bé, el taló d'aquiles aquí es Línia de internet i la xarxa wi-fi, és evident no? Jo em pregunto per quant tindrem el que pub liciten?

Jo fa 8 mesos que estic en el projecte i a hores d'ara encara hi ha gent que em demana que justifiqui d'on he tret que he de tenir 3Mb per aula, ja ho tinc fàcil ara, a partir d'ara reclamaré 6 MB. D'on ho he tret? De la nostra Generalitat!

L'altra problema és la xarxa wi-fi, ha millorat, en aquest 8 mesos però segueix sense ser "d'altes prestacions" què això asseguraria els alumnes es connectarien tots sense interrupcions i sense problemes de connectivitat. Per quan?

I jo em pregunto.
  • Per quant el que diu la generalitat ho tindrem a les aules?
  • Perquè enlloc de propaganda no fan fets?

sento ser políticament incorrecte, però es que m'agradaria que algun d'aquests polítics tornes a les aules un mes sencer, en un centre qualssevol aplicant el projecte, i millor encara algun que no ha estat mai en una aula ho probes, amb magnífiques classes de 30 alumnes, o be jo els hi puc fer una selecció d'una aula amb 15 alumnes, a vera com s'en surten.

Direu que es fi de curs i estem cansats, probablement si, però es que ara educacar es limitar-se, a que fem propaganda que tot es magnífic?

Em sap greu no sentir-me més acompanyat en aquest camí, suposo que això de ser políticament incorrecte no esta de moda.

On son les veus que reclamen per el centres el que publiciten als mitjans de comunicació?1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola!!
Sóc professor de Primària, i penso com vostè en aquest article.Alguna cosa falla. Els meus alumnes de 5è. no tindràn portàtils finsss.... i millor que sigui així, perquè amb una conexió de 1/2 Mega que tenim a l'escola,(en el millor dels moments) , amb 2 ordinadors conectats, ja farem prou, la resta que es dediquin a mirar com ho fan aquests dos/ues alumn@s. És tristement patètic!!