Desar les contrasenyes online

Cada cop entrem a més pàgines web que ens fan autentificar-nos i per tant ens demanen un nom d'usuari i una contrasenya. 
Davant d'aquesta disjuntiva tenim diverses solucions, unes més segures que altres.
  • Posar a tots els llocs el mateix, cosa ben insegura
  • Posar a cada lloc una de diferent, però correm el risc de no enrecordar-nos de totes, per tant podem cercar solucions més o menys imaginatives.
    • Podem apuntar en el nostre ordinador a dins d'un fitxer de text
    • Podem fer que els navegadors ho recordin, gens segur ja que si ens agafen per qualsevol cosa el nostra ordinador podran entrar a tot arreu.
    • Buscar un programa per emmagatzemar-les en el nostra ordinador
    • Buscar un servei online on emmagatzemar de manera segura les contrasenyes i tant sols ens hem d'enrecordar d'una cosa més senzilla.
Anem a veure tres serveis que ens donen aquesta opció.

Passpack
Ens demana que ens registrem i que hi posem un nom d'usuari una contrasenya i un correu electrònic, opcional, després ens demana una frase de seguretat.
Si posem un correu electrònic, ens enviarà un correu perquè el confirmem.
Quan volem entrar ens demanarà el nom d'usuari i la contrasenya, i en un segon pas, haurem de prémer sobre un quadrat negre que va variant la seva posició i després escriure la frase de seguretat. tot plegat prou segur perque no tinguin senzill accedir a les nostres contrasenyes.
A partir d'aquí podem anar desant en el seu interior les pàgines web, els usuaris que posem i la contrasenya. Ho trobarem amb forma de llistat, amb petits icones que ens permeten copiar al portapapers, les dades i d'aquesta manera ni les hem d'escriure o visualitzar, per tant ens estalviem mirades o programes sospitosos. Tot i estar en anglès és molt senzill de fer anar, i entendre.
Aquesta pàgina web té una opció gratuïta que ens permet desar fins a 100 contrasenyes, o versions més professionals i multiususari, que ens permet desar molta més informació.

 Clipperz
 És un altra lloc que ens permet emmagatzemar les contrasenyes. Una avantatge és que està traduït al castellà.
En aquest cas tant sols ens demana un nom d'usuari i una contrasenya per entrar. Com més segura sigui la contrasenya, menys perill de que ens puguin robar les dades.
Un cop a dins podem començar a guardar contrasenyes, i ens les classifica segons siguin pàgines web, dades bancaries, targeta de crèdit, ... que ens anirà demanan dades personalitzades segons el cas. Ens guarda les dades i les podem també copiar al portapapers o be escriure.
És un lloc gratuit que es manté a base de donacions.

Mitto
És lúltim lloc que analitzarem, per mi el que noto més engorros per entrar, tot sigui per la seguretat.
Per donanr-nos d'alta ens cal un usuari, una contrasenya, un correu electrònic, posar una frase que autentificarà que els correus provenen d'aquesta pàgina web i triar tres preguntes diferents entre un llistat de 25 preguntes i posar la resposta corresponent. Un cop hem fet això rebrem un correu amb un codo de confirmació.
El primer cop que entrem, ell ja ens suggereix si volen desar contrasenyes de llocs coneguts, Google, Twitter, Faceboock, Yahoo, ... o be podem fer-ho per lliure després.
Un cop introduïm les dades ens permet classificar-les si son accessibles des d'ordinadors públics o privats, que quan entrem ho haurem de marcar. I ens donarà accés a les dades com els altres sistemes, o visualitzant o copiant al portapapers.
Accés: www.mitto.com

Be tres sistemes diferents per la mateixa feina. el meu consell és que els proveu tots i el que s'adapti més a la vostres necessitats. Tots tres sistemes son gratuïts amb un bon nivell de seguretat perquè les nostres dades no caiguin en males mans.