Alta massiva d'usuaris


En alguna ocasió ens podem trobar que hem de donar d'alta molts usuaris en algun ordinador amb linux, això si ho hem de fer manualment és un enrenou.

Cercant vaig trobar un petit script, programa que precisament fa aquesta feina a partir d'un fitxer de text, on hagim posat els usuaris en una estructura predeterminada: "grup: usuari:nom:cognom:correu: contrasenya", en línies separades. i sense espais. Aquest document s'ha d'anomenar: usuaris.txt


Despres ell agafa aquestes dades i va creant els usuaris un a un, de manera automàtica.


Aquets dos fitxers els hem de tenir a la mateixa carpeta. Si el fitxer d'usuaris s'anomena d'una altra manera heu d'editar la línia 23 de l'script d'alta d'usuaris.

El mateix script que us he enllaçat, té algunes modificacions que podeu editar si us el mireu, i que és convenient que tingueu en compte.

Obligar a l'usuari canviar la contrasenya el primer cop que entri.

Podem fer que l'usuari el primer cop que entri hagi de canviar la contrasenya, per aconseguir-ho heu de descomentar la línia: #chage -d 0 $login, hauria de quedar: chage -d 0 $login.

Treure els usuaris de la pantalla d'entrada (login).

Això ho fà l'script, per el cas d'una distribució openSuse, que és on s'ha provat, en cas d'altres distribucons no s'assegura que funcioni, per tant es recomana que es comentin les següents línies.

#Treiem la pantalla on surten tots els usuaris de l'inici de sessió
gconftool-2 --direct --config-source xml:readwrite:/etc/gconf/gconf.xml.mandatory --type Boolean --set /apps/gdm/simple-greeter/disable_user_list True


Quedan:

#Treiem la pantalla on surten tots els usuaris de l'inici de sessió
#gconftool-2 --direct --config-source xml:readwrite:/etc/gconf/gconf.xml.mandatory --type Boolean --set /apps/gdm/simple-greeter/disable_user_list True


O bé  directament les esborreu.


Molta sort i moltes gràcies, ja explicareu com uns ha anat!

tecnocat.eu