Configuració del català al login del client ltsp

Quan vam fer la personalització de l'entrada del terminal lleuger, ens van quedar les dades d'usuari, contrasenya, ... en anglès, cosa que potser per algú no li agrada massa, així que ara us afegeixo com passar-ho al català.

El primer que hem d'assegurar-nos és que tinguem el fitxer de la traducció al català, aquest fitxer s'anomena ldm.mo i l'hem de trobar a la carpeta /opt/ltsp/i686/usr/share/locale/ca/LC_MESSAGES/

Això ho podem fer des del terminal llistant el contingut de la carpeta:

ls /opt/ltsp/i686/usr/share/locale/ca/LC_MESSAGES/

Si no hi trobem aquest fitxer l'haurem de descarregar i copiar-lo en el seu interior. El vaig buscar al projecte LTSP, i no estava traduït, així que us deixo el fitxer de text net i el compilat.

Fitxer de text: ca.po
Fitxer compilat: ldm.mo

Ara hem de copiar el fitxer ldm.mo que hem descarregat a la carpeta que hem dit abans, suposem que estem a la carpeta baixades,

Ho podem fer des del terminal o gràficament, anant en compte els permisos.

cp ldm.mo /opt/ltsp/i686/usr/share/locale/ca/LC_MESSAGES/.

Ara hem de configurar la personalització del client, això ho tenim al servidor a la carpeta /var/lib/tftpboot/ltsp/i386, on trobem el document lts.conf, si no hi és l'haurem de crear, i en el seu interior i haurem de posar el següent contingut:

[default]
LDM_LANGUAGE=ca_ES.UTF-8


Per acabar hem de tornar reconstruir la imatge que carreguen els terminals, amb:

sudo ltsp-update-image --arch i386Ara quan posem en funcionament el terminal lleuger, ja tindrem els missatges en català.

 Espero que us vagi bé.

Documentació basada en: http://wiki.ltsp.org/wiki/Tips_and_Tricks/User_Experience