Servidor de fitxers HTTP a linux

De tant en tant ens trobem amb el problema de que volem compartir un fitxer, o més en diferents ordinadors, de manera puntual.

Donat aquest problema és inviable plantejar-se muntar un servidor de fitxers, temps enrera havia trobat un programa HFS, que feia aquest efecte, però tenia el problema que era de windows i necessitem el wine.
 

Ara per casualitat m'he topat amb una aplicació nadiu a linux, i ens permet fer el mateix efecte.

Tenim dues opcions, una que només volem compartir fitxers, i una segona que en volem a més què ens puguin enviar fitxers, anem a veure les dues opcions.

Com a pega diria que equest procés el que fà es compartir una carpeta amb tot el seu contingut.

Opció 1. Només volem compartir fitxers.

Aquest cas és el més senzill, ens posem a la carpeta que volem compartir i obrim un terminal. Allà escribim la següent instrucció:

python -m SimpleHTTPServer

Ens sortirà el següent:

Ara tant sols haurem de demanar que posin l'adreça del nostre ordinador seguit del port 8000, i tindran disponible tots els fitxers per descarreggar.

Opció 2. Volem a més que ens puguin enviar fitxers en aquesta carpeta.
En aquest cas ens caldra un script, que ja té uns anys que va fer algú anomenat bones7456, i que us deixo l'enllaç al mateix a continuació: http://db.tt/7TOfssi8

En aquest cas el copiem a la carpeta on volem que ens deixin els documents i obrim un termina. I escribim:

python simplehttpwithupload.py o bé ./simplehttpwithupload.py.


Ens sortirà, una cosa similar a l'anterior:Ara fem el mateix que hem fet en el cas anterior, els fem escriure la nostra adreça amb el port 8000

I en aquest cas podran pujar documents a la nostra carpeta:Recordeu que si no sabeu la vostra adreça la podeu trobar en el mateix terminal escribin ifconfig, en el cas de ubuntu (linkatedu 12.04) i /sbin/ifconfig, en el cas de opensuse (Linkat)

Una solució senzilla i ràpida. Aneu en compte amb les majúscules i els puntets que hi han.


Espero que en gaudiu, i comenteu les vostres experiències

Tecnocat.eu