Concrecions del Projecte 1 a 1

www.deviantart.comBé es va concretant el projecte. El nostre centre es de model 1 a 1.

Dimarts el director em va sorprendre explicant-me que de la part tècnica s'encarregava el mateix departament, ADSL... instal·lació... Amb les explicacions que em feia, em vaig quedar molt preocupat. Així que li vaig demanar que en parléssim amb tranquil·litat.

Dimecres ens hem reunit i he pogut parlar amb un dels responsables, sobre la part tècnica. I per voler muntar tot el sistema encara hi han moltes mancances, algunes sorprenents.

Bé una part la tenen clara, cal una caixa (literal), que gestioni el trafic, que balancegi les ADSL, faci de proxy, i aquí ens hem quedat.
Quin trafic controlarà?
Evidentment no volem que els alumnes descarreguin pel·lícules, perfecte.
Mes enllà no se sap res.

Qüestions importants:
A part de les editorials podrem anar a qualsevol lloc de internet? No se.
Es podran gestionar les pàgines accessibles? No se
Com es controlarà l'accés a les ADSL? No se.
Ja ni en parlem de si es muntara un controlador d'AP, per no sobrecarregar algun AP.

Totes aquestes coses estan en estudi. O algunes no, ves a saber.

Quina velocitat es pensa donar per les aules?
Ahir em comentava el director que miraculosament s'ha reduït a la meitat, dels 6 Mb que es deien inicalment han passat als 4 Mb que i havia fa 4 dies al projecte i sembla ser que ara ja es parla de 3Mb.

Pissarres digitals interactives? Be les digitals ja les tenim, es veurà si es poden fer interactives, es una qüestió de pressupost.

Parlant, parlant, hem anat a parar als portàtils. S'estan mirant possibles models, però algunes característiques que es volen són, d'aproximadament un netbook. Així per sobre diriem, pantalla 10”, disc sòlid, wifi, 3G.

Un petit detall, o no tant petit, les especificacions de pantalla d'aquests ordinadors no compleixen els requisits de Digital Text. Avui mateix ho he pogut comprovar amb un. Les activitats queden retallades!!! Doncs no ho han mirat, ho hauran de preguntar. Espero que els responguin abans que a mi, ja que fa dies que espero la resposta de l'editorial, a la mateixa pregunta.

Sistema operatiu, ni se n'ha parlat, però negociant amb qui es negocia podem imaginar quin serà. Ah, però com, els alumnes, son lliures d'anar a comprar amb qui vulguin, no obliguen a res. Ara bé, les facilitats de financerament segur que no seran les mateixes. Una cosa es anar, signar i emportar-se el portàtil i l'altra papers amunt i avall.

Be tot plegat es veu que encara s'esta construint, potser massa en construcció per el meu gust, si ho volen portar, crec que a aquestes alçades ja hauria d'estar definit. Nosaltres, havent de fer altres tasques, ja casi teníem una solució tècnica complerta. Ho havíem consultat amb diverses empreses, i amb tres pràcticament ja teníem la opció tècnica viable, i per tant es tractava de triar segons viabilitat i economia, però tot plegat s'ha anat ... Tot plegat per ofuscació en les dades.


No se que costa ser clar en aquests aspectes. Però com li comentava al responsable, si la part tècnica falla la resta no servirà de res. Que farem quna tinguem 30 alumnes davant i la part tècnica no funcioni? Els farem comprar llibres de paper?

Be no m'estenc mes aquí està la crònica de uns fets. Cada un, tregui les conclusions que vulgui.