Portàtils per tothom!!


Hola,

aquests últims dies se sent a tort i adret que regalaran, comprarem ... portàtils per tots els alumnes, per treballar a l'escola a casa, de vacances, ....

Però quines característiques? ja que tots diuen que amb uns magnífics 250 €, tindrem un ordinador per treballar. Be no se jo mirant no em surten els comptes, o es que soc massa exigent. M'explicaré.

Per aquest preu si que podem trobar ordinadors, però son mini ordinadors, on tot es mini, mini pantalla, mini memòria, mini disc dur, mini teclat, mini.... algunes coses ja em sembla be, no cal un super ordinador, per navegar per internet una estona, i remarcaria "una estona". Però estem dient que aquests alumnes faran 5 o 6 assignatures, que deuen ser unes 15 hores mes les hores de deures, posem una hora al dia, ja ni em vull imaginar les hores dedicades a l0oci, per tant fan unes 20 hores a la setmana. Que suposant una perfecte harmonia, que mai passa farà que siguin unes 4 hores diàries de treball davant d'una mini pantalla amb un mini teclat.

Realment algú s'ha plantejat el que és això? Algú ha fet la prova de la sensació que es té treballant amb una pantalla i teclat tant petit durant aquest temps? O bé es que la salut dels nostres alumnes, fills, ja no ens ha de preocupar i si tots han d'acabar amb ulleres no passarà res?

Crec que algú s'ho hauria de començar a plantejar.

Tampoc demano que tots portin portàtils de 20 polsades, ja que després potser que deixem que portin llibres que portaran menys pes, jajajaj.

Per tant ens hauríem de quedar en la franja intermitja. Ordinadors de 13 a 14 ", en els quals hi ha un bon equilibri entre pes i dimensions, a però aqui ja no surten els comptes, per 300 €, ja no en hi han al mercat, o com a mínim jo no n'he trobat, hauríem de pujar a 500 €, i no se després com sortirant els comptes.

Potser un dels culpables és que tots han de pagar els 100 € al senyor Microsoft. A mes sembla que tot ha de ser amb windows Vista, que ha fet una gran evolució en demanda de disc dur i memòria ram, per no guanyar en res més. Perquè dic això? doncs perquè enlloc es veu que es vulgui decantar cap al programari lliure.

Aixxx el programari.... be això pot donar per un altre apartat.